Kylläpäs tänään oli vaikea nousta ylös sängystä, kun kuuli sateenropinaa ikkunassa. Se on niin rauhoittava ääni, että tekisi mieli jatkaa vaan uniansa. No mut nyt on ainakin hyvää aikaa lisätä kuvia tänne blogiin. Ajattelin nyt sit lätkäistä kuhean läjän kuvia korteista, vanhoista ja uusista.

Jotkut aiheet ovat täysin omia ideoita ja jotkut lainattuja. Toivottavasti kukaan ei ota nokkiinsa, jos huomaa että olen poiminut ideoita heidän tekosistaan ;) Se kannattaa ottaa kehuna :) Tykkään meriaiheista ja se näkyy aika monissa korteissani. Harmi, että kesällä ei ole paljoa synttäreitä tutuilla, niin ei pääse väsäämään merikortteja useammin.

Mut näin alkuun muutama maisema kuva. Tämä eka kuva on otettu pari päivää sitten ikkunasta. Aikas pahaenteisen näköinen taivas...

Ja sit ihan vertailun vuoksi maisemakuva melkein tasan vuoden takaa. Kuva on otettu Pikonlinnan sairaalan vieressä olevan järven rannalta marjareissulla.

Tällainen kesäpäivän pitäisi olla!

Seuraavassa kuvassa on kesäillan taivas. Tykkään niistä väreistä, mitä kesäisin on iltataivaalla.

No mut nyt niihin kortteihin. Alkuun synttärikortit.

Tämän BMW=JJK kortin tein veljelle 30v. syntymäpäivänä. Tosiaan JJK on nimikirjaimet ja BMW aihe tuli ihan veljen lempiautonmerkin vuoksi. Joutuipa veli sitten liimaamaan uudelleen ton ympyrän tohon keskelle, koska oma liimaukseni ei kestänyt tuolla liukkaalla korttipohjalla..noloa. Nyt sitten vitsailen, että se oli taattua BMW laatua. Ei kauheesti naurata veljeä ;)

Tämän kortin tein Hello Kittystä pitävälle kaverille, kun hän täytti neljännes vuosisadan. Pinkkiin korttipohjaan sain eloa leimaamalla ympyröitä tiimarin tummemman pinkillä leimasinväripötkylällä. Numerot on leikattu tollasesta hauskasta kimaltelevasta kontaktimuovista. Ja tosiaan itse kisu on piirretty netistä ottamani mallin mukaan. Kohta Hello Kitty firma haastaa oikeuteen...

Tämä on isälle tekemäni vintage formula synttärikortti. Kuva on tulostettu joskus netistä ja noi valkoiset ympyrät on reikien vahvistustarroja (hih) liimattuna punaiselle kartongille.

Tähän uimakoppi-synttärikorttiin sain idean yhdestä askartelulehdestä, jonka ostin sen takia että kaupanpääliseksi sain flower fairy -leimasimen (kirsikankukka). Se on hieman mukailtu versio lehden ideasta...Kortti meni veljen kihlatulle.

Nämä kaksi syreeni-korttia innostuin tekemään keväällä, kun olin ostanut Tiimarista ihanan pakkauksen, missä oli syreeninoksia, keltaisia perhosia, lehtiä ja sit sellaisia postimerkin näköisiä kuvioita(missä luki purple). Toinen synttärikorteista meni äidille ja toinen kaverille...

Tähän isän synttärikorttiin liimasin korttipohjan aukkoon kalvon johon sitten lisäsin sinistä kartonkia, tiimarista ostetun majakan ja pakkausvaahtomuovista leikkaamani pilvet. hiekkarannan tein siten, että leikkasin kakspuoleisesta kirkkaasta tarrasta rannan muotoisen palan ja ripottelin päälle hiekan näköistä murua. Simpukat ovat myöskin Tiimarista. Ylläri ylläri.

Seuraavaksi sitten nimipäiväkortteja.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan piirsin ja väritin väriliiduilla graffitin, jossa muuten lukee Elina, ja liimasin sen tiimarin paperille. Sit vaan eyeletit ylänurkkiin ja nauha rusetille.

Tähän Anunpäiväkorttiin käytin Lidlistä ostettua valkosta paperia ja lumihiutaleservettiä. Servetti on kiinnitetty servettilakalla vaaleansiniselle korttipohjalle. Nimikylttiä koristaa lumihiutaleniitit.

Arjanpäivänkorttiin tuli syksyaihe ja siinä on jälleen leikitty servetillä ja servettilakalla. Elikkäs vaahteranlehti ja nimikyltin tammenterhot on leikattu servetistä ja lakalla kiinnitetty pahville ja sit kiinnitetty kohotarroilla korttiin. Oranssi paperi on tiimarista.

Ja sitten äitienpäiväkortit..Joko alkaa puuduttaan? Vielä on monta jäljellä...

 

Tämän omenankukka-kortin kukat on tehty Unelmakerhosta ostetuilla kukkaleimasimilla. Eli leimasin vaalean punaisella leimasinvärillä kukat valkoiselle paperille ja väritin tussilla keltaiset keskustat. Lehdet on leikattu kuitupaperista.

Tämä nallekortti aukeaa kun rusetin aukaisee. Nallen kuva on leikattu pakettikortista. Kangaskukat on äidiltä saadut ja todella vanhat. "Kaksoisovien" oikeanpuoleisen oven lehtipaperi on leikattu yhdestä tiimarin jouluscrappipaperista. 

Tämä äitienpäivä kortti on 10 vuoden takaa. Siihen aikaan yleensä piirsin kuvan korttiin ja korttipohjat olivat todella rumia. Mutta siis olen itse piirtänyt kolibrin ottaen mallia luontokirjasta. "Orkidea" on ihan omasta päästä repäisty. Piirros on väritetty puuväreillä.

Isänpäiväkortteja...                

Ei ihan mun lempikortteja..Toi sanomalehtirulla on tehty oikeasta lehdestä leikatusta pikkuartikkelista, jossa sopivasti oli otsikko Tappara löi Bluesin. Isä on Tappara-fani.

Uskokaa tai älkää tämä on kortti..Isänpäiväkortti vuosimallia 1996. Aikana jolloin tosiaan piirsin kortit...Ei kyl tulisi pieneen mieleenikään enää tehdä tällasta tuhrusta lyijykynäkorttia...Tylsä kuin mikäkin!

Sit joulukortteja vuosimallia 2007.

Tästä kortista pidin paljon. Joulupallot on Tiimarista.

Tässä kuusikortissa olevat kirkaat lumihiutaleet on Lidlin talviaskartelupakkauksesta. Samoin taisi olla tuo tähtitaivas vellum-paperikin Lidlistä. Kuusi on Tiimarista.

Tässä lumiukkokortissa olevat lumihiutaleet on ääriviivatarroja. Lumiukko on Tiimarista.

Ystävänpäiväkortit tältä vuodelta..

Iso sydän on leikattu huovasta ja sydänpahvi on peräisin Lidlistä.

Tähän korttiin sain idean netistä.

Tähänkin olen saanut idean jostain muualta, en vaan muista mistä. Sydän on huovasta leikattu ja sitten olen ommellut villalankaa vaaleanpunaisen paperin kehykseksi.

Tässä kortissa käytin tiimarin nalletarraa ja äidiltä joskus saamiani kangaskukkia.

Tämä ystävänpäiväkortti meni veljelle ja sen kihlatulle. Sydän on huopakangasta, kukka on leikattu Lidlin pahvista ja taustapaperina on tiimarin paperia. 

Muut kortit...

Tämä tuparikortti lähti kaverille viime toukokuussa. Lintu on kiiltokuva ja puunlehdet olen leikannut vellum-paperista (kahta eri vihreää). Onnea uuteen kotiin -kyltti on leikattu Tiimarin paperista. Tää kortti kuuluu kans lemppareihini.

Tämä kihlajaiskortti on mukaelma näkemästäni kortista. Ruusupahvi on Lidlistä. Valkoinen on tapettia ja toisessa sormuksessa on strasseja, kuten myös kulmatarrojen keskelläkin on strasseja.

En yleensä harrasta pääsiäiskortteja, mutta tein tämän yhden, koska minulle iski inspiraatio. Tipun siipi on huopakangasta, muu osa tipusta on pahvia, jonka reuna on hapsutettu saksilla, raeruoho on silkkipaperia. Ja kyllä...minulla väsyi kädet tätä korttia tehdessä. Hyvää Pääsiäistä on kirjoitettu tussilla voipaperille. Munat on softista. Kukat olen saanut lahjoituksena ystävältäni...Niistä iso kiitos! Nyt ostin lauantaina muuten lisää paperikukkia, pieniä ja isoja, ruskean-, sinisen- ja punaisen eri sävyissä. Ahneus iski Sinellissä ;)

Tämän kortin kultaiset perhoset on leikattu lahjapaperista (missä on ruma kirkkaan punainen pohja). Perhoset on liimattu vain keskeltä ja siten siivet jää kivasti koholleen. Kellertävä paperi on tiimarista.

Ja sitten lempiaiheeseeni :) Majakka on leikattu servetistä ja kiinnitetty lakalla pahviin. Meri on liimattu silkkipaperista ja sitten pintaan on hierottu turkoosia kimalleliimaa. Vene on tiimarista. Ranta on tehty taas kirkkaasta kakspuoleisesta tarrasta ja hiekantapaisesta murusesta(saa Tiimarista).

Tämä kortti on tehty mukaillen lehdestä saatua ideaa. Ja se on myöskin eka kortti, jossa käytin uutta kukkakeijuleimasinta. Kukkapaperi on Lidlistä ja minikyltti on Tiimarista. Rusetin keskellä on metallinvihreä haaraniitti. Kuvan kulmissa on vihreät strassit. Itse keijukuva on väritetty vesiliukoisilla puuväreillä.

Tämä kortti on tehty samalla tavalla kuin aiempi majakka & meri -kortti. Lisänä on softiksesta tehdyt sandaalit ja Tiimarin simpukat. Tän kortin menin pilaamaan pastelliliidulla. Se näyttää vähän suttuiselta näin perfektionistin silmiin.

Tämän kortin tein ystävälle, kun hän oli hieman allapäin ja kaipaa jo kovasti syksyä..Ihan vaan piristykseksi. Kulmassa oikea vaahteran tollanen siemenhöskä (joo on se virallinen nimi sille ;) ) Puun runko on tehty Tiimarin paperista, ruohikko kuitupaperista, puun lehdet leikattu erivärisistä vellum-papereista. Lätäkkö on tehty paperista, jossa sopivasti valmiina renkuloita. Kaikki muu taitaakin sit olla pahvia, niin kuin pääkin...Unohdin taas kerran ottaa kuvan ennen kuin lähetin kortin. Näin on käynyt moooonta kertaa. Onneksi ystäväni lähetti kuvan saatuaan kortin. Kiitos!

Ja sit tältä erää viimeinen kortti...sudenkorennon siipiin olen liimannut Tumman sinistä tylliä ja kun liima kuivuu niin siitä tulee kiva kalvo tyllin reikiin. Sudenkorennon vartaloon laitoin kimalleliimaa. Tuntosarvina on kukkaheteet (saa mm.tiimarista). Geelikynällä kirjoitin tekstin ja lentoradan.

Sitten vielä muita käsitöitä..

Kuusenkoriste, joka on tehty paksusta huovasta. Koristeena lumihiutalenappi ja punainen strassi.

Valkoinen poro -kuusenkoriste. Ensin piirsin paperille kaavan ja sit leikkasin sen mukaan poron paksusta valkoisesta huovasta. Silmän virkaa toimittaa sininen strassi. Taidan tehdä näitä lisää, jos vaan jaksan, koska haluan näitä itsellenikin jouluksi :)

Tämän kynttilälyhdyn tei äidille viime vuonna. Purkki on Raguletto-pastakastikkeen purkki. Sen kylkeen kiinnitin lakalla servetistä leikkaamaani murattiköynnöstä. Täytin purkkia n. puoleenväliin valkoisella koristehiekalla (Tiimarista). Suuaukon ympärille kiedoin metallilankaa johon kiinnitin Tiimarin helmiä. Tuikkukynttilä on kans Tiimarista ja se tuoksuu mintulle. Eipä oo vaan äiti raaskinut polttaa kynttilää, vaikka sai varalle loput 5 tuikkukynttilää ;).

Nyt alkaa oleen jo sen verran tekstiä ja kuvia, et josko riittäis tältä päivältä. Vielä laitan yhden scrappisivun, jonka tein eilen.

Mää tarvitsen todellakin lisää kirjaintarroja!!!!!, koska jälleen kerran leikkasin kirjaimet itse paperista. Tällä kertaa en kuitenkaan kämminyt, vaan teksti tuli kirjoitettua ekalla kerralla oikein ;) Onki on tehty Tiimarin paperista ja koho on pahvia.

Lopuksi...mää lupaan lopettaa tän jälkeen, kuva herkusta jonka ystävä toi Italiasta tuliaisina (sain myös ihanan turkoosin rannekorun). Meet Happy Hippos!

Kiitos Nam oli ihan törkeen hyvää :) Nyt sit vaan harmittaa, ku ehdin koukuttuun näihin ja niitä ei saa Suomesta. Kinderille sapiskaa, ku ei oo tänne niitä tuonut myyntiin!!! TAHTOO SUKLAATA!!!! Aloitin tänään terveellisemmän elämän ja nyt tekee entistä enemmän mieli herkkuja, hymph. Kuulemisiin!