KYMMENEN KOHDAN IDEARIIHI

1. Kirjaa 20 aihetta, joista aiot lähitulevaisuudessa skräpätä.

  • Banaaniveneajelu
  • Syksymaisema kaupunki vs lähiö
  • Lapsuuden kaarnalaivaleikit
  • Stonehenge
  • Land's End Englannin kaukaisin nurkka
  • Amershamin kaupunkikuva
  • Bulgarialainen vesipuisto
  • Vesipuiston hengenpelastajat
  • Sweet sexteen
  • PekiloRok
  • Provinssirock 2001
  • Omat, ah niin ihanat, koulukuvat
  • Bulgarialaiset kansantanssijat
  • Lapsuuden joulut
  • Madame Tussauds vahakabinetti
  • Beach a'la Sunny Beach
  • Omakuva
  • Talviset puut
  • Luminen metsä
  • Pokesivu             

2. Piirrä neljä erilaista mallipohjaa joita tykkäät käyttää tai suunnittelet käyttäväsi.

Toivottavasti näistä saa käsityksen...onpas rumalla käsialalla kirjoitettu ;)

3. Esittele kaksi aikaisempaa työtäsi ja kerro miksi olet niihin tyytyväinen.

1) Lennyn keikka, Inspiroidu-haaste #43 : Tähän työhön olen tyytyväinen, koska kerrankin olen sijoittanut kuvat nurkkaan ilman että sivu olisi tyhjän oloinen. Olen myös tyytyväinen itsesuunnittelemaani kitaraan ja siinä käyttämiini materiaaleihin (omakehu haisee ;) ). Positiivista oli myös se, että valokuvasta sattui löytymään samoja sävyjä kuin kartongista mitä käytin  kitaraan ja myös itse pääsylipusta.

     

2) Kauas pilvet karkaa (-vat), Inspiroidu-haaste #46 : Tässä työssäni olen tyytyväinen kuvien asetteluun. Maisema jatkui niin mukavasti kuvasta toiseen, joten sain koottua palapelin. Ja tietysti aihe on lähellä sydäntä ;)

    


4. Valokuvaa yhtenä päivänä asioita, joita et todennäköisesti muuten kuvaisi.

Omat epätodennäköiset kuvani koostuvat puunkuorista. Näin läheltä ei tule usein otettua kuvia puista.

 

Yllä oikealla olevasta puunkuoresta löytyi hauskasti pieniä sydänkuvioita :) Vai onko se vain minun silmissäni sydänkuvio...?

 

 

5. Linkitä jonkun toisen skräppäämä työ ja kerro miksi pidät kyseisestä työstä.

Voi kun tämä kohta oli kauhean vaikea :( Kauniita, ihania ja aivan mahtavia töitä on niin paljon ja niin monella bloggaajalla...Mut tämä seuraava työ on sellainen mikä on jäänyt mieleen...

http://pikkuhelistin.blogspot.com/2009/02/pikkuhelistin-goes-international.html

Aihe on tässä työssä kivan syvällinen ja se on toteutettu hauskasti ja osuvasti. Myös väriyhdistelmä ruskea-pinkki on kovin söpö.

6. Kirjoita journaling, joka sisältää vähintään 100 sanaa. Skräppää sivu myöhemmin.

Stonehenge: Pysähdyttiin katsomaan Stonehengen kivimuodostelmaa aidan takaa matkalla kohti Perranporthia. Päädyttiin tiirailemaan kohdetta kauempaa, koska alueelle oli pääsyliput mitkä olivat kalliin oloiset silloin (nykyinen 6,60 puntaa ei tunnu niin kalliilta). Pääsylipun hinnalla olisi saanut sellaisen laitteen, mistä kuului selostus Stonehengen historiasta. Kiviä ei saanut kuitenkaan koskea, vaan aidattu reitti kulki parin metrin päässä kivistä.

Stonehenge sijaitsee Wiltshiressa Englannissa. Se on pystykivistä muodostuva neoliittinen ja pronssikautinen kivikehä, mikä on rakennettu 3000-luvun ja 1000-luvun eaa. välillä. Stonehengen arvellaan liittyneen uskonnollisiin rituaaleihin, kuten tähtien ja auringon vaiheisiin perustuneisiin kultteihin. Se voi olla myös temppeli tai hautapaikka. Stonehenge oli käytössä noin 1500 vuoden ajan. Silloisella tekniikalla tehtynä Stonehengen rakentaminen oli valtava urakka, sillä kivet painavat jopa 50 tonnia ja kaukaisimmat kivet on tuotu paikalle satojen kilometrien päästä. Halkaisijaltaan kivikehä on 30 metriä ja kivipylväiden korkeus lähentelee viittä metriä. Rakennelmaan arvellaan kuuluneen 135 kiveä, joten kyllä siinä on ollut hommia. Stonehenge kuuluu ansaitusti UNESCO:n maailmanperintöluetteloon.

7. Kerää (ei skräppäykseen kuuluvaa) materiaalia, jota voit käyttää tulevissa töissäsi.


8. Valitse päivän väri ja kuvaa vain kyseisen värisiä asioita.

 

9. Kerro materiaaleista tai tekniikoista, jotka ovat itsellesi erityisen vaikeita käyttää ja miksi.

- 2-puoleiset paperit: jahkailen kumman puolen käytän ja mitä sitten toiselle puolelle tekisin...

- Maalit: ensinnäkään en omista isoa valikoimaa eri maaleja, sen lisäksi luulen ettei osaa maaleista voi käyttää skräppäykseen. Maalia on myös minun mielestäni vaikea kontrolloida ja sivu voi mennä helposti pieleen.

- Ongelmia tuottavat myös runsas materiaalien käyttö (olen kovasti yrittänyt opetella tätä) ja toisaalta taas tyhjä tila sivulla. En osaa jättää suuria alueita pohjapaperista tyhjäksi. Yritä siinä nyt sit suunnitella sivua ;)

- En myöskään osaa käyttää montaa erilaista paperia samassa leiskassa, jotenkin niiden asettelu on vaikeaa.


10. Kerro miksi skräppäät tai haluat kokeilla skräppäystä.

Olen aina liittänyt tavallisiinkin valokuva-albumeihin muitakin muistoja kuin vain valokuvia. Olen kiinnittänyt sivuille esim. lasinalusia, kuitteja, pääsylippuja ja esitteitä. Varsinaisen skräppäämisen aloittaminen oli siis aika luontevaa minulle. Innostusta on lisännyt tietenkin se, että kauppoihin on tullut enemmän kaikenlaisia ihania skräppäystarvikkeita. On myös ihana uppoutua tekemään jotain sivua ja unohtaa arjen huolet. Yksinkertaisesti vanhoja valokuvia on vain kivempi katsoa myöhemmin, kun ne on aseteltu kivoille koristelluille sivuille. Skräppäys on kiva harrastus, mitä voi tehdä myös kaverin kanssa :)